Triathlete Claudia Striekwold

In 2013 ben ik besmet met het triathlonvirus, ik deed voor het eerst mee aan 1/4 triathlon Nuenen. Gewoon voor de fun, met een oude mountainbike, proeven aan de combinatie zwemmen, fietsen en lopen. Door te trainen voor Alpe d’huZes, in 2013, bleek ik het fietsen het leukste onderdeel te vinden. Lopen deed ik zo nu en dan al eens, dus dacht dat zwemmen neem ik dan wel voor lief (en dat valt, nog altijd vies tegen ?).

Die eerste kennismaking was geweldig, wat resulteerde in een inschrijving voor de halve Ironman op Mallorca, waarnaar ik in 2014 serieus ben gaan trainen. In 2015 moest uiteraard een hele volgen. Dit werd Boulder in Colorado (USA), want dat was goed te combineren met een lange vakantie. Een bucketlist dingetje….althans dat was het plan. Maar ik raakte echt verslaafd, die eerste full distance race (3.8 km zwemmen / 180 km fietsen / 42.195 km hardlopen) finishte ik in 12:02:23 en dat moest natuurlijk sneller.

Na een jaar trainen onder begeleiding van Edosports coach Edo Van De Meer, volgde in 2016 de Ironman Maastricht waarin ik 2e in mijn agegroup werd met een tijd van 10:54:12. Ik was met Edo gaan trainen omdat ik geneigd was om veel te veel én te hard te trainen. Edo heeft me geholpen met het beter doseren van mijn trainingsinspanningen.

In 2017 deed ik de Ironman Kalmar in Zweden. Ook weer een geweldige ervaring met deze keer een finish in 10:49:54 wat me de 4e plaats opleverde.

Afgelopen jaar was mijn grote doel het kwalificeren voor Ironman Hawaï, wat betekende dat ik een Ironman in mijn agegroup moest winnen. Ik koos voor Ironman Australië (Port Macquarie) in mei 2017 en werd teleurstellend 4e, ondanks een goede maar zware race in 10:41:07. Ik voelde dat er echt meer in zat dus opnieuw Ironman Maastricht geprobeerd. De hitte van deze mooie zomer en een ‘agegroup des doods’ resulteerde in….…wederom een 4e plaats. Mijn tijd aldaar was uiteindelijk 10:37:17.

Gemiddeld train ik zo’n 20 uur per week. In de wintermaanden net wat minder en in de zomermaanden juist weer wat meer. Een gemiddelde trainingsweek bestaat uit 6 trainingsdagen met 2 á 3 zwemtrainingen, 3 looptrainingen, 2 of 3 fietstrainingen en in de wintermaanden 2 krachttrainingen. Mijn duurlopen doe ik het liefst in de vorm van trails. Heerlijk, genieten van de natuur en uitdagende omgeving. Even niet bezig zijn met tijden, hartslagen, wattages en cadans. Eens per week train ik met Eindhoven Atletiek op de baan, en eens per week een interval training in het bos. Ik werk fulltime als docente Lichamelijke Opvoeding op het Frits Philips Lyceum in Eindhoven, wat goed te combineren is, maar het zou zoveel praktischer zijn wanneer een dag 36 uur heeft.

Het mooie aan triathlon vind ik vooral de diversiteit van belasting door de 3 verschillende disciplines. Tijdens de race kan er in het deelnemersveld nog zo veel gebeuren, omdat niet iedereen even sterk is op elk onderdeel. Het indelen van je race op de verschillende afstanden, van doseren in een full distance race, tot een uur volledig in het rood gaan op een 1/8 of sprint in de competitie, is ook een interessant stukje.

Komend seizoen staat in het teken van avontuur, genieten en diversiteit aan races zowel offroad als verhard met onder andere de Grand Raid, La Roche 111, Xterra Gardameer en mijn hoofddoel de Inferno in Zwitserland. Een uitdagende race die bestaat uit 3.1 km zwemmen, 97 km fietsen, 30 km mountainbiken en als toetje 25 km hardlopen. Vooral de hoogtemeters gaan hier voor de extra uitdaging zorgen. Wil  je meer weten over deze Inferno, check dan deze link.

Wat ik het meeste fascinerend vind is dat met name bij de long distance races, het mentale aandeel veel groter is dan je verwacht. Dat je met je hele mindset zo veel meer met je lichaam kan, dan je ooit had gedacht.

De bekende Ironman quote ‘Anything is possible’ is zeker waar!!

 

Welkom bij Rønnør

Geldropseweg 19-23
5611 SC Eindhoven

Tel: 040 29 30 124
Wapp: 040 29 30 124
Mail: info@ronnoreindhoven.nl

Openingstijden

MA      Gesloten
DI        10.00 – 18.00 uur
WOE   10.00 – 18.00 uur
DON    10.00 – 18.00 uur
VRIJ     10.00 – 18.00 uur
ZAT      10.00 – 17.00 uur
ZON     Gesloten