Als hardloper ben je uniek en daarom heeft Garmin altijd een trainingspartner die bij je past. Van een slank en gebruiksvriendelijk GPS-hardloophorloge met muziek tot een geavanceerde versie die hardloopdynamiek, trainingseffecten, VO2 max, grondcontacttijd en nog veel meer voor je registreert. Voor elk wat wils dus!

Garmin heeft onlangs haar collectie uitgebreid met 3 gave hardloophorloges. Alle drie opvolgers van modellen die de afgelopen jaren erg gewild zijn geweest.

We beginnen met de opvolger van de Forerunner 35 – de Forerunner 45.
Dit horloge is leverbaar in small en large. De small versie heeft een iets korter bandje en de kast is 3 mm kleiner. Naast tal van standaard functies zoals, afstand, tijd, snelheid heeft het horloge ook Garmin coach, verschillende sportprofielen, 24/7 hartslagmonitoring en nog veel meer. De FR45 is niet leverbaar als muziekversie.

De tweede in de rij is de Forerunner 245.
De opvolger van de zeer bekende FR235. De looks van de FR245 zijn die van een horloge dat je de hele dag kunt dragen. Tel je stappen, check je hartslag en luister naar je Body Battery; aan de hand van de gegevens die je horloge verzamelt kun je zelf plannen op welk moment van de dag je het beste kunt trainen en rusten. Snelheid, afstand, hartslag en daarnaast natuurlijk GPS, Glonass en Galileo zodat je bij elke run volledig kunt vertrouwen op het signaal. Deze is leverbaar mét of zonder muziekfunctie. Betekent dat je met een Spotify premium abonnement offline je favoriete nummers kunt luisteren. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een bluetooth headset.

Last but not least is de Forerunner 945.
Deze volgt de FR935 op. Het grote verschil met zijn voorganger zijn een aantal extra functies, waaronder ook de mogelijkheid tot het afspelen van je favoriete muziek, contactloos betalen via Garmin-Pay, PulseOx hoogteacclimatiesatie en wellness meting, training effect labels en o.a. VO2 max hoogte- en warmteaanpassing. Niet alleen de vele basisfuncties maar ook de geavanceerde fysiologische meetwaarden én de topografische kaarten maken dit horloge een complete en waardige opvolger van de FR935.

Naast het goede GPS signaal, heeft Garmin het incident detectie ontwikkelt. Dit houdt in dat het horloge je de mogelijkheid geeft om je real-time locatie naar een opgegeven contactpersoon te sturen. In het geval van nood is dan altijd iemand op de hoogte van waar je bent. Let wel, om je locatie door te sturen naar een contactpersoon dien je je telefoon bij je te hebben.

Voor al deze nieuwe horloges geldt dat dit slechts een greep is uit de vele functies die ieder horloge heeft. Bepaal zelf wat je wilt zien, wél of géén muziek onderweg, gebruik maken van een online coach, het kan allemaal tegenwoordig.

Wil je meer informatie over deze nieuwe Forerunners? Loop dan snel een keer bij ons binnen.


Zie je een foutje in de tekst? Laat het ons dan weten. Dankjewel!