‘Triatlon is de nieuwe marathon’

Het zal je niet zijn ontgaan dat de populariteit van de triatlon rijzende is. Deze uitdagende tak van sport heeft al een historie van bijna 100 jaar. In de jaren tussen 1920 en 1930 werden er in Frankrijk al triatlons georganiseerd. Het heette toen overigens nog geen triatlon, maar kreeg toen tot de verbeelding sprekende namen als ‘Les Trois Sports over La Course des Débrouillards’ en ‘La Course des Touche-à-Tout’.
De latere, echte, basis voor de triatlon der triatlons werd pas later gelegd. Op het eiland Honolulu in 1977 om precies te zijn. De korte versie is: John en Judy Collins besloten een wedstrijd te organiseren die alle langeafstandsraces van Honolulu combineerde, te weten de Waikiki Roughwater Swim (3,8 km), de Around Oahu Bike Race (185 km) – oorspronkelijk een drie dagen durend evenement – en de marathon van Honolulu (42,195 km). Collins berekende dat door 3 mijl van het fietsparcours af te nemen en door tegen de klokrichting het eiland rond te rijden, het fietsgedeelte kon starten aan de aankomst van de zwemwedstrijd en kon eindigen aan de Aloha Tower, de traditionele start van de Honolulu Marathon. Wie deze drie wedstrijden op rij kon winnen, mocht zich terecht de Ironman, de man (vrouw) van staal, noemen. (Bron: Wikipedia)

Nu in 2018 zijn tal van sporters ‘op zoek’ naar een nieuwe uitdaging. Deze sporters hebben bijvoorbeeld al een halve of zelfs een hele marathon gelopen, hebben aan het trailrunnen geproeft en vinden telkens weer dat de lat best een stukje hoger mag. En toen was daar al die tijd al de triatlon. Voor velen, door juist die verschillende disciplines, leek die toch té uitdagend. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en met de mogelijkheid tot het meedoen aan een 1/8ste of als try-out zelfs een 1/4e triatlon, kan de recreatieve sporter zich opmaken voor de volgende uitdaging in zijn/haar sportcarrière. ?

Zo’n nieuwe uitdaging brengt ook veel vragen met zich mee, het komt tenslotte maar zelden voor dat iemand alle disciplines al beheerst. Om antwoord te krijgen op de vraag of zo’n triatlon nu iets voor jou is, organiseren wij een gratis informatieavond.

Waar: Rønnør winkel aan de Geldropseweg 19-23
Wanneer: donderdag 7 juni (inloop 19.30 uur – start presentatie 20.00 uur)
Einde presentatie: 21.00 uur – daarna volop ruimte voor vragen
Eind avond: ?? 🙂
Inschrijven: via formulier onderaan deze pagina

Wie zijn Emilie en Henk – hieronder stellen ze zich aan je voor:

Wij zijn Emilie en Henk Ruijssenaars. Samen zijn wij, via ons bedrijf Trimilie Coaching, heel actief in het begeleiden van triatleten die op alle niveaus actief zijn. Ik (Emilie) heb als triatlete o.a. deelgenomen aan het WK OD (olympic distance) voor militairen 2012. Ik hoop, na een lange blessureperiode, de triatlon in 2019 weer op te pakken. Henk, o.a. Ironman finisher, is zeer actief wedstrijd triatleet en staat 3 juni aanstaande aan de start van WK Challenge Samorin 70.3 in Slowakije.

Enkele onderwerpen die je mag verwachten deze avond:

  • wat houdt triatlon in
  • de verschillende afstanden
  • vormen van triatlon
  • wat heb je allemaal nodig wat betreft materiaal
  • tips en tricks van ons 😉

Tevens is er voldoende ruimte om al jouw vragen aan ons te stellen die jij hebt!
We kijken er naar uit om jou te leren kennen op 7 juni aanstaande!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.