Arne

Ik ben Arne, min of meer de junior van team LightningFast040. Ik kom oorspronkelijk uit Maastricht, maar studeer sinds twee jaar werktuigbouwkunde aan de TU/e in Eindhoven. Ik heb altijd fanatiek gevoetbald en was ook vaak degene met de langste adem, ook tijdens onze jaarlijkse schoolcross gooide ik altijd hoge ogen. Na een teleurstellend voetbalseizoen in mijn eerste studiejaar heb ik besloten mijn kansen te wagen bij het hardlopen. Zo ben ik bij E.S.A.V Asterix terechtgekomen en heb ik het hardloopvirus definitief te pakken gekregen en omarmd! Naast mijn studie en atletiek, ben ik dol op watersport en ben ik regelmatig in de regio Zeeland te vinden.

Omdat ik pas in de zomer van 2016 aan hardlopen ben begonnen, heeft bijna elke wedstrijd in een nieuw PR geresulteerd. Het zijn er nog niet veel maar aan de meeste wedstrijden heb ik mooie herinneringen. Als ik één moment als hoogtepunt mag kiezen is dit mijn winst van de 10km van Maastricht Mooiste in 2017. Maastricht Mooiste is een absoluut begrip in mijn originele woonplaats Maastricht. In de editie van 2016 liep ik met Maastrichts Mooiste mijn eerste wedstrijd, destijds werd ik 4e en was vastbesloten een jaar later de winst te pakken. Dat dit me lukte in 2017 was een hele mooie bevestiging van de progressie die hardlopen mij heeft geboden zowel mentaal als fysiek.

Ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel kan groeien en hardlopen mij nog veel mooie momenten gaat bieden. Dit hoeven niet uitsluitend sportieve prestaties te zijn. Hardlopen heeft voor namelijk mij vele betekenissen: ontspanning, vrijheid, afzien, zelfontplooiing, vriendschap en nog veel meer. Het is moeilijk om te omschrijven wat hardlopen precies voor mij betekent. Ik kan ontzettend genieten van de vrijheid die de sport me biedt. Maar ook het afzien tijdens de trainingen en de kick van het lopen van een nieuw PR maken dat ik zo dol ben op deze sport. Daarnaast heb ik al veel leuke mensen mogen ontmoeten in mijn nog korte atletiekleven. Dit is ook precies wat ik wil overbrengen als lid van LightningFast040: uitstralen naar anderen wat hardlopen allemaal voor moois te bieden heeft en wat je ermee kan bereiken. Daarbij hoop ik mezelf verder te ontplooien als hardloper en natuurlijk een hoop lol te beleven met de andere leden van LightningFast040.

Mijn ideale trainingsweek bestaat uit 6 trainingsdagen per week. Twee keer korte tempo’s en op zaterdag een lange training. Daartussen zitten dan doorgaans duurlopen en krachttraining. Mijn favoriete training is absoluut de zaterdagtraining. Kilometers vreten dat is echt mijn ding! Ondanks dat dit de langste training is, is het niet de zwaarste training. De zwaarste training is de rustdag. Het liefst zou ik me elke dag helemaal suf lopen, mezelf inhouden is dan ook mijn grootste struikelpunt bij hardlopen.

Tot slot wil ik graag nog ons trainingsmotto bij Asterix delen: ‘’the last one is for free’’, oftewel de laatste is gratis. Of dit nou de laatste kilometer van je duurloop, laatste interval of laatste sprintje is. Je kan er altijd nog iets extra’s eruit persen. Je kan meer dan je denkt, verleg je grenzen!

Persoonlijke records

3000m: 9:19,24 (Vught, 2017)
5000m: 15:52,18 (Wageningen, 2017)
10km: 33:19 (Rijsbergen, 2017)

Welkom bij Rønnør

Geldropseweg 19-23
5611 SC Eindhoven
T: 040 29 30 124
E: info@ronnoreindhoven.nl

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 18.00 uur
Woensdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 17.00 uur
Zondag: Gesloten

Volg ons op Facebook