Ben

Mijn naam is Ben Vriends en in het dagelijks leven ben ik fulltime bezig met hardlopen. Enerzijds als atleet, anderzijds als personal trainer en groepstrainer van mijn eigen hardloopbedrijf. Waarom ik zo graag ren kan ik niet precies zeggen maar het geeft me zoveel. Ik wil altijd hardlopen, elke dag, elk moment, ik krijg er zoveel energie van. Als ik ren, kan ik de hele wereld aan.

Ben - Rønnør Eindhoven

Zoeken naar de juiste balans is voor mij de kern voor succes. Balans tussen wat mijn lichaam aankan en het blijven vinden van de uitdaging in trainingen. Toewerken naar een wedstrijd en je op tijd inhouden. Als ik op tijd rust, word ik beter in de trainingen. Het gaat niet om die ene training maar om de reeks.

Dat zoeken naar balans is wel iets wat ik heb moeten leren. Mijn hardloopkick is zes jaar geleden begonnen. Als goed voornemen voor het nieuwe jaar besloot ik om één keer in de week te gaan joggen. Omdat niemand mij geloofde dat ik tijdens trainingen de 10 km in 37 minuten liep, ging ik een eerste wedstrijd lopen bij mij in het dorp Zundert. Helaas deed ik er 39 minuten over, dus moest ik me nog een keer bewijzen. Een week later sjeesde ik in 35 minuten naar de finish. Op zaalvoetbalschoenen! Een trainer van Etten-Leur LTV kwam na afloop naar me toe en nodigde me uit die zomer te komen trainen. Ik ben nooit meer teruggegaan naar mijn andere sporten: voetballen en kickboksen. Na een jaar liep ik de 10 km onder de 33 minuten. Maar ik raakte overtraind, ik wist gewoonweg niet wat mijn lichaam aankon. Had de focus niet en deed eigenlijk maar wat.

Bij mij ging vorig jaar de knop helemaal om. Na een mountainbike crash waarna ik twee weken niet kon rennen, besloot ik geen onzindingen meer te doen en te gaan ontdekken wat ik echt kan. Geen excuses meer en volledig gaan voor het hardlopen. Ik ben voorzichtig begonnen om elke dag te trainen en heb mezelf steeds belastbaarder gemaakt. Nu train ik bij Wilfred van Mill (Eindhoven Atletiek) en ga ik deze zomer een maand in Kenia trainen. Alles voor een goede halve marathon in het najaar. Op de lange termijn weet ik zeker dat ik aansluiting kan vinden bij de Nederlandse top. Daar ga ik ga alles voor doen.

Mijn mooiste wedstrijd tot nu toe is toch wel de Mastboscross, ik werd twaalfde en liet een aantal gasten achter me waarvan ik nooit had te gedacht te kunnen winnen. Dat was een bevestiging dat ik nog meer in me heb en dat wil ik laten zien.

Als lid van Lightningfast040 vind ik het belangrijk om als groep samen naar wedstrijden te gaan en om slimme keuzes te maken omtrent de training en periodisering. Ik wil iedereen die dit leest nog iets mee geven: vertrouw in jezelf want je kunt meer dan je waarschijnlijk zelf denkt!

Persoonlijke records

5km: 15:16 (Gilze, 2017)
10km: 31:28 (Schoorl, 2018)
Halve marathon: 1.08:57 (Dronten, 2017)

 

Welkom bij Rønnør

Geldropseweg 19-23
5611 SC Eindhoven
T: 040 29 30 124
E: info@ronnoreindhoven.nl

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 18.00 uur
Woensdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 17.00 uur
Zondag: Gesloten

Volg ons op Facebook