Luzan

Mijn naam is Luzan Janssen en ik ben 17 jaar. Ik woon in Ommel en zit op de havo van het Varendonck College in Asten.
Toen ik zes jaar oud was, begon ik met voetballen bij de voetbalclub in Ommel, Olympia Boys. Ik was altijd erg fanatiek en doordat ik altijd bij de jongens heb gevoetbald heb ik hier ook veel geleerd. De voetbalclub organiseerde altijd de jaarlijkse ‘Winterloop’. Hier moest je hardlopen en kon je kiezen uit één, twee of drie ronden van ongeveer drie kilometer. Aan deze wedstrijd deden ook vaak mensen van verschillende atletiekclubs mee. Doordat ik een aantal keer eerste was geworden, adviseerden ze mij om eens bij atletiek te gaan kijken. Dit heb ik gedaan. Ik ben gaan kijken bij AV-LGD in Deurne. Hier had ik het meteen erg naar mijn zin en ik vond het ook leuk om te doen.

Al snel bleek dat ik talent had voor hardlopen en heb ik in mijn eerste jaar al een aantal mooie resultaten gelopen. Martien van de Berg was mijn trainer en van hem heb ik heel veel kunnen leren en hij heeft me een goede basis gegeven. Na een jaar de combinatie van atletiek en voetbal te hebben gedaan, heb ik besloten om mijn focus te gaan leggen op het hardlopen en ben ik gestopt met voetballen.

Toen mijn trainer in Deurne besloot te stoppen met trainen geven, adviseerde hij me om eens in Eindhoven te gaan kijken bij Ton van Hoesel. Hij dacht dat er in Eindhoven wel wat meer te halen zou zijn. Na een aantal trainingen bij Ton voelde ik me al snel op mijn plek bij Eindhoven Atletiek en ben ik hier doorgegaan. In januari 2018 heeft Ton een nieuwe club opgericht: Running Team Eindhoven. Hier ben ik nu lid. Doordat ik nog maar relatief kort hardloop, denk ik dat ik nog veel kan groeien. Mijn focus heeft de afgelopen jaren vooral op de 800m gelegen en mijn pr heb ik ook ieder jaar kunnen verbeteren. Doordat ik een heel goed crossseizoen gelopen heb met een 5e plek in het eindklassement van het nationaal crosscircuit, ben ik er ook achter dat het langere werk mij ook wel ligt. Hierdoor wil ik me de komende zomer ook gaan richten op de 1500m en misschien wel een 3000m. De 1500m heb ik pas één keer gedaan, dus deze wil ik graag nog verbeteren. Verder blijf ik me ook zeker richten op de 800m, want deze afstand blijft heel erg leuk.

Op maandag en woensdag train ik altijd bij E.S.A.V Asterix mee. Ik kan hier trainen met twee hele goede meiden, Marissa Damink en Vera Lurvink. Op dinsdag, donderdag en zondag doe ik altijd een duurloop in het bos. Hierbij neem ik wel eens de hond mee en daar kan ik echt van genieten. Verder heb ik op zaterdag nog een bos- of parktraining en pak ik op vrijdag mijn rustdag.

Hardlopen vind ik super leuk en dit is dan ook wat ik het liefste doe. Het buiten bezig zijn is altijd fijn en je kunt al je energie in deze inspanning kwijt.
Ik geniet van elke wedstrijd en kan ook zeker balen als het niet is gegaan zoals ik had gehoopt, maar ik weet dat je van iedere wedstrijd weer iets leert wat je mee kan nemen voor de volgende.

Ik vind het heel erg leuk dat ik nu deel uitmaak van LightningFast040 en ik weet zeker dat we samen nog mooie momenten mee gaan maken.

Persoonlijke records:
400m: 59,53 (Tilburg 2017)
800m: 2.14,07 (Vught 2017)
1500m: 4.41,97 (Best 2017)

Welkom bij Rønnør

Geldropseweg 19-23
5611 SC Eindhoven
T: 040 29 30 124
E: info@ronnoreindhoven.nl

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 18.00 uur
Woensdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 17.00 uur
Zondag: Gesloten

Volg ons op Facebook