Vanaf NU vind je Maurten ook bij Rønnør!

Maurten is een Zweeds merk en ontdekte in 2015 hoe lopers sportbrandstoffen gemakkelijker kunnen verdragen door hoge concentraties koolhydraten in hydrogels in te kapselen. De sportbrandstoffen, gebaseerd op alleen natuurlijke ingrediënten, werden populair en een jaar later begonnen enkele van ‘s werelds beste hardlopers de producten van Maurten te gebruiken.

Maurten, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten
De samenstelling van Maurten is simpel, clean en vegan. Er zit niets in wat je niet helpt bij je prestatie. Een zakje Maurten bevat slechts 5 ingrediënten. Lange en korte ketens koolhydraten in de vorm van maltodextrine en fructose, een beetje sodium chloride voor de opname van het vocht en twee bijzondere vezels. Deze vezels heten pectine en alginaat en komen uit fruitschillen en algen.

Tijdens het mixen van het product lossen eerst de koolhydraten en het zout op in het water. Daarna zuigen de pectine en alginaat vezels zich vol met het koolhydraat en zout houdend water. Wanneer deze samenstelling in contact komt met maagzuur ontstaat de hydrogel verbinding. Hierdoor zien de receptoren in de maag de hydrogel als een neutrale stof die direct door gelaten mag worden naar de darmen. Dit in tegenstelling tot de reguliere sportvoedingsmerken waarbij de maag langzaam wordt geledigd.

 
Wil je meer informatie over Maurten of ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan snel langs in onze winkel of kijk in onze webshop!
 
 
 
 
 
 
 
Zie je een foutje in de tekst? 
Laat het ons dan weten. Dankjewel!