Denise

Hi all, Denise hier!

De nieuwste Rønnør telg. Na in mijn jeugdjaren een hoop verschillende verenigingssporten beoefend te hebben; denk aan Jiu Jitsu, majorette en zwemmen kwam het sporten op het spreekwoordelijk “laag pitje te staan”.

Dit veranderden allemaal toen ik in 2015 uitgedaagd werd door een collega om in Den Bosch de Vestingloop te lopen. Zij zei tegen mij, ik quote: ”Jij kan never nooit een 5km lopen”. Nu ben ik iemand die een uitdaging nooit uit de weg gaat. En zeker niet als iemand “never nooit” zegt. Dus ik begon met trainen voor mijn allereerste wedstrijd. Op de dag van de wedstrijd de nodige spanningen gehad; zit mijn startnummer goed?, staat de juiste playlist aan? en heb ik wel genoeg getraind? Nadat het startschot klonk en de eerste kilometer had gelopen kwam de gedachte “god, waar ben ik aan begonnen?” Maar goed, ik ben een doorzetter en heb me door de overige vier kilometers gezwoegd. En toen kwam daar in een keer die finish line. Oh mijn god, ik ga het halen! Vliegend kwam ik over de finish. En mijn tijd, 26:37. En mijn collega? Die heeft deze wedstrijd nooit gelopen.

Inmiddels ontelbare kilometers en wedstrijden verder, kan ik toch echt wel zeggen dat ik een kilometervreter ben geworden. En het liefst doe ik dat op de weg, want zodra ik onverhard ga lopen ben ik bang dat mijn schoenen vies gaan worden ;). Qua afstanden draai ik mijn hand inmiddels niet meer om voor een marathon of voor een 5km wedstrijd. Als ik naar de afgelopen jaren ga kijken heb ik een hoop mooie herinneringen mogen maken. Als ik er daar eentje van uit moet kiezen dan denk ik dat ik voor mijn eerste marathon ga, de marathon van Rotterdam in 2017. Wat heb ik genoten van de mensen en van de andere hardlopers om mij heen. Het is niet in woorden uit te leggen wat deze marathon voor mij betekende. Wat ik wel kan zeggen is dat als je ooit eens een marathon gaat lopen, loop dan zeker een keertje Rotterdam.

In mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met hardlopen, ik kan wel zeggen dat alles om mij heen om hardlopen draait. Zo organiseer ik, samen met een paar andere, om de week op woensdag een social run vanaf Stadsbrouwerij Eindhoven en op de andere woensdagen wordt er een pop-up run georganiseerd ergens in Eindhoven. Het mooie van deze runs? Het sociale aspect staat voorop, niks geen prestatiedrang. We zijn allemaal gelijk aan elkaar. Wil je een keertje meelopen? Laat het mij weten, dan geef ik je de verdere info.

Ik kan nog wel uren over hardlopen door blijven praten, maar in het echt erover praten is veel leuker. Wil je weten wat mijn ultieme droom is? Of gewoon gezellig een praatje met mij maken? Kom dan vooral langs in de winkel! Of misschien spot ik je ergens tijdens een wedstrijd. Of je kunt mij volgen via mijn Instagram.

 

Welkom bij Rønnør

Geldropseweg 19-23
5611 SC Eindhoven
T: 040 29 30 124
E: info@ronnoreindhoven.nl

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 18.00 uur
Woensdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 17.00 uur
Zondag: Gesloten