Nuttige links
Allround Sport
AVV Valkenswaard
A.V. Fortuna ’67
Bali Runners
Blixemsnel
De Springbokken
E.S.A.V. Asterix
Eindhoven Atletiek
Geldrop Runners
Gewoon Lekker Rennen
GM Best
GVAC Veldhoven
HAC Helmond
LOGO Geldrop
LoNu Nuenen
Loopgroep Bagheera Eindhoven
Loopgroep Brandevoort
Loopgroep Meerhoven
Loopgroep Mierlo
Loopgroep Thermea
Loopgroep Waalre
Runnersclub Lieshout
Running Team Eindhoven
Running Team Notenboom
Studenten Roeivereniging Thêta
Het doel van sportmassage is het verbeteren van de spierconditie. De massage wordt stevig op de spieren uitgevoerd, waardoor de doorbloeding wordt bevorderd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit zorgt voor een sneller herstel en afname van de spierpijn.
Ondersteuning en herstel
Sportieve prestaties vragen veel van je lichaam en zijn dus een behoorlijke aanslag op je spieren. Ze moeten continu aanspannen en kracht leveren. Als je bijvoorbeeld met een trainingsschema werkt waarbij iedere week de duur en de zwaarte omhoog gaat, heeft je lichaam steeds minder tijd te herstellen. Sportmassage kan in dit proces zorgen voor ondersteuning en herstel. De kans op blessures zal afnemen naarmate de specifieke spiergroepen meer getraind zijn.
Ineke Maas
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een sportmassage slim om af en toe te nemen. Zou jij hier ook eens kennis mee willen maken? Dan kan je een afspraak maken bij Ineke. Zij komt één keer in de maand bij ons in de winkel langs om te masseren.
Fysiotherapeuten willen een positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpt een fysiotherapeut jou om jouw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden.
Specialist in beweging
Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut. Bij hem of haar kan je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.
Paul Schulting
Zoals je hierboven hebt gelezen kan je er baat bij hebben om eens langs te gaan bij een fysiotherapeut. Zou jij hier ook eens kennis mee willen maken? Dan kan je een afspraak maken bij Paul. Hij komt twee keer in de maand bij ons in de winkel langs om jou te adviseren over blessures, revalidatie en/ of trainingsaanpassingen. Ook kan je terecht bij Paul, tegen een geringe vergoeding, voor een Cure-tape bandage. Als proefbehandeling, maar bijvoorbeeld ook mogelijk als je in het aansluitende weekend een wedstrijd loopt.
Pas bij voetklachten worden de meeste mensen zich bewust van hun voeten. Iedereen heeft wel eens pijn aan een voet, maar wanneer voetklachten erg pijnlijk zijn of frequent voorkomen, kunnen deze jou behoorlijk beperken in jouw dagelijkse leven. Een bezoek aan de podotherapeut kan dan voor een oplossing zorgen.
Wist je, dat wanneer je klachten hebt aan je enkels, knieën, heupen of onderrug, deze veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde houding of door een foutieve voetstand? Zo kan een scheve voetstand er bijvoorbeeld toe leiden dat je anders gaat lopen, waardoor je rugklachten kan krijgen. Ook de meeste voet gerelateerde (pijn)klachten aan het bewegingsapparaat kunnen met podotherapie goed worden opgelost.
Eefje Huijbers
Zoals je kan lezen is het raadzaam om ook eens bij een podotherapeut langs te gaan. Wil jij kennis maken met een podotherapeut? Maak dan hier een afspraak met Eefje. Zij komt op twee vrijdagavonden in de maand langs om al jou vragen met betrekking tot (sport) podotherapeutische vragen te beantwoorden.
Steeds meer hardlopers voeren krachttraining uit om hun duurprestaties te verbeteren. Uit onderzoek komt naar voren dat tweemaal per week krachttraining naast de reguliere duurtraining voor een minder snel verval van de loopsnelheid zorgt. Na 6 – 8 weken zijn de eerste effecten al zichtbaar. Het verbetert niet je VO2max (maximale zuurstofopname), maar wel je loopeconomie. De hoeveelheid zuurstof is uiteraard belangrijk, maar evenzo belangrijk is wat je er uiteindelijk mee doet. De spieren van een economische loper gaat zuiniger met de zuurstof om en kan daardoor het hardlopen langer volhouden. Naast dat krachttraining de prestaties verbetert, vermindert het bovendien het risico op blessures.
Zoals je leest, is het belangrijk om naast het hardlopen ook krachttraining te doen. Nu kennen wij een aantal sportscholen waar jij terecht kan om je core stability te trainen. Zie de lijst hieronder: